Hik Online Nedir? Güvenilir mi? - Pratik Fikirler
Son bloglar
Bekleniyor...

24 Kasım 2021 Çarşamba

Hik Online Nedir? Güvenilir mi?

İnternetten kolay para kazanmayı vaat eden Hik Online nedir? Bu günlerde adını duymaya başladığım bir uygulama olan Hik Online ufak yatırımlar ile çok para kazanmayı vaat ediyor. Ben de insanların mağdur olmaması için bir araştırma yapmak istedim. Kayıt olmadan önce içeriğimizi okuyun.
hik online nedir güvenilir mi

İlgili siteyi açar açmaz amatör bir tasarım göze çarpıyor. Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden olan Alibaba grubuna bağlı olduklarını iddia ediyorlar fakat inanılmaz özensiz web siteleri var. Sitede ne iş yaptıkları ile ilgili açıklayıcı bir yazı yer almıyor. Ana sayfada ne anlattığı pek anlaşılmayan yazım hataları ile dolu bir yazı var. Bu yazıya göre 2017 yılında Çin'de kurulmuş. Peki gerçekten 2017 yılında mı kuruldu?

Bir web sitesinin ne zaman kurulduğuna bakmak için whois bilgilerini sorgulayabilirsiniz. Whois bilgileri siteyle alakalı birçok bilgiyi verir. whois.com gibi bir siteye girerek kendiniz de herhangi bir sitenin kayıt edildiği tarih, kayıt firması gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sorgulama yaptığımda ilgili sitenin 2021.11.03 tarihinde kayıt edildiğini görüyorum. Yani daha birkaç gün önce kayıt edilmiş. 2017 yılında kurulduğunu iddia eden bu site neden 2021 sonunda kayıt yapıyor?

hik online whois bilgileri
Dikkatimi çeken bir diğer nokta da sitenin 1 yıllığına kayıt edilmesi. Büyük firmalar yeni bir işe başladığı zaman en azından birkaç yıllığına alan adlarını kayıt ederler.
Şimdi de sitenin iletişim sayfasına bakalım. Çin'den rastgele bir adres verilmiş. Mail olarak Gmail uzantılı mail adresi kullanıyorlar. Büyük şirketler kendi alan adı uzantılı maillerini kullanırlar.
hik online iletişim bilgileri


Yine büyük firmaların Twitter, Facebook gibi sosyal mecralarda sayfaları bulunur. Fakat Hik Online'a ait sayfa bağlantıları sitede yer almıyor.
Sitenin Google Play'da uygulaması bulunuyor. Öncelikle burada uygulamasının yer alması güvenilir bir site olduğunu göstermez. Çünkü Google Play'in bir güvenlik mekanizması yok. Yıllık 24 dolar ödeyen herkes Google Play'da uygulama yayınlayabiliyor.
Uygulama açıklaması yine bir şirkete yakışmayacak şekilde yazım hatalarıyla dolu. 8 Kasım 2021 tarihinde markete yüklenmiş. Geliştirici bilgilerine baktığımız zaman da saçma sapan Gmail uzantılı bir mail adresi görüyoruz.
hik online mobil uygulama

Bütün bu amatör ve tutarsız çalışmalardan sitenin kesinlikle güvenilir olmadığı anlaşılıyor. Bazıları buradan para aldığını iddia edecektir. Unutmayın ki Çiftlik bank mağdurları da bir süre para almıştı. Zaten başlangıçta para vermezse yayılamaz. Fakat kısa süre içinde vur kaç yapacağı çok belli. Buraya kayıt olmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Saadet zinciri dediğimiz bu olayı daha iyi anlamak için aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederim:

Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini Yaz

Bildirimler
Bildiriminiz yok.
Kapat