DarkOrbit'te En Hızlı Nasıl Elit Olunur? - Pratik Fikirler
Son bloglar
Bekleniyor...

13 Ekim 2018 Cumartesi

DarkOrbit'te En Hızlı Nasıl Elit Olunur?

Eski bir oyun olmasına rağmen uzay savaş oyunları sevenler tarafından hala oynanan bir oyun DarkOrbit. Oyunda herkesin amacı biran önce fullenip amansız savaşlara katılmak. Ama ne yazık ki DarkOrbit'te tam elit olmak oldukça zor. Ben de en hızlı nasıl tam elit bir gemi yaparsınız onu sizlere anlatacağım.
darkorbit elit olma rehberi

Savaş Gemisi Seçimi

Oyuna yeni başladıysanız hemen bir Leonov savaş gemisinden almalısınız. Bu gemi oyunun ilk dört haritasında %200 daha güçlü vuruyor ve daha fazla kalkan veriyor. Aynı zamanda hızlı bir gemi. Leonov sayesinde çok hızlı bir şekilde kasılabilirsiniz. Resimde gördüğünüz gibi leonov 15.000 uridyum değerinde.
darkorbir leonov

Fakat dikkat! Sakın uridyum ile gemi almayın. Oyunda credi ve uridyum olmak üzere 2 farklı para birimi var. Credi kolay kazanılırken uridyumu kazanmak oldukça zordur. Peki Leonov'u nasıl alacağız diye soruyorsanız hemen söyleyeyim. Oyunda açık arttırma var. Dükkanda uridyum ile satılan değerli eşyalar saat başı yapılan açık arttırmalarda kredi ile satılıyor. Açık arttırmaları takip ederek bu gemiyi cüzzi bir miktar credi ile alabilirsiniz.
Leonov'u aldığınızı varsayıyorum. Şimdi size bir püf noktası vereyim. Oyunda her zaman görev yapın! Gelişmenin en hızlı yolu budur. Görevler sayesine para ödülleri alırsınız ve daha hızlı tecrübe puanı kazanırsınız. Tecrübe puanı kazandıkça yeni seviyelere ulaşır ve yeni görevler alırsınız. Günlük görevler, etkinlik görevleri ve normal görevleri sürekli yapmaya çalışın.

Diroitlerle Gücünü Arttır

Oyunda vuruş gücü ve kalkanı arttırmanın yolu diroit almaktan geçiyor. Oyunda 2 farklı diroit türü var. Değerli olan 2 slotlu iris diğeri ise tek slotlu Flax. Credi kazandıkça dükkandan Flaxları alın. Bu flaxlara hangar kısmından lazer topu takarsınız ve vuruş gücünüzü arttırırsınız. 2 slotlu olan irislerden dükkandan alınabiliyor fakat almayın! İrisleri de yine kredi biriktirip açık arttırmadan alacaksınız.
Lazer topu demişken o konuya da değineyim. Oyunda farklı lazer topları var. En iyisi lf4 fakat lf4'ün satışı yok. Lf4'ler günlük girişlerden ve ganimet kutularından çıkabiliyor. Siz şimdilik lf3 almaya çalışın. Fakat lf3'leri de uridyum ile almıyoruz açık arttırmadan ihale ile alıyoruz. Artık bu olayı öğrendiniz. Açık arttırmada olan hiç bir envantere uridyum ödemeyeceğiz. Lazer toplarını hangar kısmından irislere yerleştirmeyi unutmayın.

Yeni Haritalara Yelken Açma Vakti

Şimdi level aldığınızı, güçlendiğinizi varsayıyorum. Artık görevler x4 haritalarının dışında görevler veriyor. Yeni bir gemi almanın vakti geldi o zaman. Şimdi sizlere tavsiye ettiğim gemi Goliath Enforcer (alevli goli). Bu gemiye daha fazla lazer, jeneratör ve ekstra takabilirsiniz. Ayrıca Goliath Enforcer'in %5 hasar avantajı var.
(Yazının aşırı ayrıntılı olmaması için sadece temel şeyleri anlatmaya çalışıyorum. Örneğin açık arttırmadan dördüncü seviye tamir robotu, otomatik tamir robotu, cephane satın alma cpu almanız gerektiği gibi. Bunları oyunu oynadıkça siz keşfedersiniz. Ben sadece önemli kısımlara vurgu yapmaya çalışıyorum.)
darkorbit alevli goli
Bu gemiyle de bir süre kasılıp yeterli madenleri elde ettikten sonra size tavsiye ettiğim gemi Venom. Çünkü Venom alevli goli gibi %5 hasar avantajına sahip olmanın yanında tekillik özelliğine de sahip. Tekillik özelliği 30 saniye boyunca düşmanın direkt darbe puanını etki ediyor. Bu özellikle yaratıkları çok kısa sürede kesebilirsiniz ve daha hızlı kasılırsınız.

Montaj İle Daha Güçlü Savaş Gemileri

Venom açık arttırmada olmasına rağmen oldukça yüksek miktarda krediler basılmaktadır. Sizde bu sırada irisleri tamamlamaya çalışıyor olduğunuzdan elinizde venom alacak kadar kredi birikmemiş olabilir. Size para harcamadan nasıl Venom alacağınızı hemen söyleyeyim. Oyuna birleştirme diye bir özellik geldi. Oyun içerisinden birleştirme penceresini açıyorsunuz. Bu kısımda birçok gemi, cephane vs. yapabiliyorsunuz. Tabi bunları yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri elde etmelisiniz. Örneğin aşağıda Venom yapımı için gerekli malzemeleri görüyorsunuz.
darkorbit venom montajı
Venom gemisinin yapımı için gerekli olan bu malzemeleri günlük girişlerden ve ganimet kutularından toplayabilirsiniz. Aynı zamanda bu parçalarda birleştirme kısmından yapılabiliyor. Parçaları yapmak içinse bazı ham maddeler gerekiyor. Bu ham maddeleri ise yaratıklardan düşürebilirsiniz. Hangi ham maddenin hangi yaratıktan düştüğünü buradan inceleyebilirsiniz. Venomu yaptıktan sonra artık daha hızlı kasılabilirsiniz. Venomdan önce isterseniz birde PET montajı yapabilirsiniz. Pet sayesinde seri bir şekilde paladium toplayabilirsiniz. Fakat Pet yaptıktan sonra ekstra yerlerini açmayın. Gerek yok.

Diroitleri Düzene Sok

Size hiç uridium harcamayın dedim. Peki o kadar biriken uridium ne olacak? İlk öncelikle dükkandan 150.000 uridiuma burgu diroit düzeni almanızı tavsiye ediyorum. Burgu diroit oluşumu hasar gücünüzü %20 arttırıyor. Vuruş gücünüzü arttırarak daha hızlı bir şekilde yaratık imha edebilirsiniz.
darkorbit burgu diroit düzeni

Galaksi Kapısı Savaşları Başlasın

Şimdi güzel bir gemimiz, irislerimiz ve diroit düzenimiz de olduğuna göre artık Galaksi Kapılarına geçebiliriz. Galaksi kapılarına girmek için öncelikle bu kapıyı inşa etmeniz gerekiyor. Kapıyı inşa etmek için enerji basıyoruz. Her bir enerji basmanın maliyeti 100 uridiumdur. Ama hafta sonları indirim oluyor ve 80 uridiuma enerji basabiliyorsunuz. Bu nedenle hafta içi enerji basmayın. Bunun yanında yukarıda bahsettiğim gibi 5-3 korsan haritasında paladium toplayarak ücretsiz enerji ekde edebilirsiniz.
Her enerji bastığınızda ya bir kapı parçası çıkar yada 100 uridium değerinde cephane, tamir kuponu, günlük dosyası vs. Galaksi kapılarından karşınıza dalga dalga yaratıklar geliyor. Tüm aşamaları geçip kapıyı bitirdiğiniz zaman büyük ödüller kazanıyorsunuz. Oyunda açabileceğiniz 11 tane galaksi kapısı bulunuyor. Sizin şuan için yapacağınız tek kapı Zeta Galaksi Kapısı olacak. Nedenine gelmeden önce Zeta Kapısından elde edeceğiniz ödülleri gösterelim:

  • 35.000 ; Uridium
  • 25.000 ; UCB - 100 ( x4 Hasar ) Lazer Cephanesi
  • 200.000 ; Şeref
  • 6.000.000 ; Tecrübe Puanı
  • 50 ; Günlük Dosyası
  • 25 ; Yeşil Ganimet Anahtarı
  • 1 ; Kronos Kapı Parçası
  • Bir defaya mahsus Zeta kapısı Yüzüğü
Bunların yanında bir de Hovac diroid tasarımı veriyor. Kapıyı ilk yaptığınızda Hovac'ı %100 veriyor. Fakat diğer seferlerde çıkma şansı %33 Geminizdeki bütün irislere hovac diorit tasarımı taktığınız zaman geminizin hasarı %10 artıyor.
Ve unutmadan! Zeta kapısını pazar günleri yaparsanız tüm bu ödüller ikiye katlanıyor.

Neden Zeta Galaksi Kapısı?

darkorbit zeta kapısı

Şimdi gelelim neden Zeta kapısı yapmanız gerektiğine. Hovac tasarımı zaten en önemli nedenlerinden biri. Bunun yanında günlük dosyası veriyor olması muhteşem bir şey. Günlük dosyaları sayesinde geminizde Arge çalışması yapıyorsunuz. Geminizi en çok geliştiren şey bu Arge çalışmalarıdır. Arge çalışması sınırlı sayıda yapılabiliyor. Herkes kendince bir arge öneriyor. Bu yüzden sizlere şu şekilde yapın demeyeceğim. Bunu kendiniz biraz araştırıp karar verseniz daha iyi olur. 
Günlük dosyalarının yanında birde yeşil ganimet anahtarı veriyor. Yeşil ganimet anahtarı ile oyunda gördüğünüz yeşil kutuları açıyorsunuz. Bu kutulardan lf4, lf3, ekstralar ve satışı olmayan, sadece teknoloji fabrikasında üretebileceğiniz 9. (Apis) ve 10. (Zeus) irislerin yapımı için gerekli olan parçalar çıkıyor. Yeşil kutularla ilgili tüyo vereyim. Cuma günleri zeus günü oluyor. Diğer günler Zeus parçası çıkmazken cuma günü çıkıyor. Bu nedenle kutuları sadece cuma günü açmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü Zeus için kutu açarken Apis parçası da çıkabiliyor. Cuma günleri kutuların altın renginde göründüğünü unutmayın. Bazı haritalarda kutulardan diroit parçası çıkma ihtimalinin daha yüksek olduğu söyleniyor. Kimine göreyse sadece söylenti. Ben yinede kutuları 5-2'de açıyorum. Bilginiz olsun.
Benim anlatacaklarım şimdilik bu kadar. Zaten buraya kadar geldikten sonra devamında gelişiminiz için ne yapmanız gerektiğini kendiniz bilirsiniz. Bu yüzden anlatmama gerek yok. Bir de yazının akışı bozulmasın diye anlatmadığım Skylab'dan bahsedip yazıyı sonlandırayım. 

Skylab 

darkorbit skylab

Skylab Seprom adı verilen mor maden üreten bir fabrikadır. Bu mor maden ile lazerlerinizi beslediğiniz zaman %60 daha fazla hasar verebiliyorsunuz. Kalkanlarıda %60 güçlendiriyor. Yani Seprom çok önemli. Bu nedenle oyun başlar başlamaz Skylab'ı geliştirmeye başlayın. Gelişimi oldukça fazla zaman alıyor çünkü. 
Skylab modüllerini geliştirirken önce Prometium, Endruim ve Terbiyum toplayıcıları 10 lvl yapın. Daha sonra Prometid, Duranium, Promerium, Xeno ve Seprom rafinerisini geliştirin. İlk öncelikle toplayıcıları geliştirmezseniz üretim hızı yavaş olur ve rafinerleri geliştirmek de sıkıntı olur.
Şimdilik benden bu kadar. Takıldığınız yerleri yorum kısmından mutlaka sorun. Yardımcı olurum.

Arkadaşlarınla paylaş

3 yorum

  1. senin taşşagını yerim

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Hangi lewel den sonra ne yapacağımız konusuna değinmemişsin !

    YanıtlaSil
  3. Darkorbit benzeri oyunlar için tıklayın: darkorbit benzeri oyunlar

    YanıtlaSil

Bildirimler
Bildiriminiz yok.
Kapat