Asansörde Kalan Kişi Nasıl Kurtarılır? - Pratik Fikirler
Son bloglar
Bekleniyor...

16 Ekim 2018 Salı

Asansörde Kalan Kişi Nasıl Kurtarılır?

Artık nüfusun büyük çoğunluğu apartmanlarda kaldığı için bir gün hepimiz asansörde mahsur kalabiliriz. Bugün ki yazımda asansörde kalınması durumunda ne yapmak gerekir ve asansörde kalan bir kişi nasıl çıkarılır anlatacağım.

Asansörde Kalmak

Özellikle klostrofobisi olanlar asansörde kalınca çok panik yapabiliyorlar. Ama panik yapmaya hiç gerek yok. Asansörlerde emniyet kilidi olduğu için elektrik kesintisi yada başka bir nedenden dolayı asansöre elektrik gelmemesi durumunda bile asansör yerinde duracaktır. Asansörün arızalanıp durduğunu fark ederseniz hemen üzerinde zil resmi olan butona basın. Bu düğme bütün katlarda duyulacak biçimde ses çıkaracaktır. Bu sayede mutlaka bir duyan olacağını düşünüyorum. Eğer yardıma gelen olmazsa telefonunuzu kontrol edin. Şebeke çekiyorsa ve kapıcının numarası varsa hemen arayın. Gelip açacaktır. Kapıcının numarası yoksa da bir yakınınızı arayıp yardım isteyebilirsiniz.

Asansörde Mahsur Kalan Kişiyi Kurtarmak

Eğer birinin asansörde kaldığını fark ederseniz nasıl kurtarabileceğinizi anlatayım. Asansörlerin genelde sol üst köşesinde resimde gördüğünüz gibi bir boşluk oluyor. Bu aslında bir anahtar girişi.

Anahtarı da hemen aşağıda görüyorsunuz. Asansörün kapısını açmak için aşağıdaki anahtarı kullanabilirsiniz. Deliğe yerleştirip çevirdiğiniz zaman kolayca açılacaktır. Bazen asansörler iki kat arasında durabilmektedir. Bu durumda dış kapıyı açınca iç kapıyıda iterek kolayca açabilirsiniz. Yarım boşluktan da mahsur kalanlar kolayca çıkabilir.
 

Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini Yaz

Bildirimler
Bildiriminiz yok.
Kapat