Chrome Eklentileri Diğer Tarayıcılarda Nasıl Kullanılır? - Pratik Fikirler
Son bloglar
Bekleniyor...

1 Kasım 2018 Perşembe

Chrome Eklentileri Diğer Tarayıcılarda Nasıl Kullanılır?

Tarayıcılar eklentiler ile çok daha işlevsel hale geliyor. Bugün web tarayıcıları için binlerce eklenti var. Fakat en çok eklenti bilindiği gibi Google Chrome'da var. Diğer tarayıcılar için de her ne kadar eklentiler olsada Chrome'da olduğu kadar seçenek yok. Bugün benim gibi farklı web tarayıcı kullanmayı sevenler için Chrome eklentilerini, diğer tarayıcılarda kullanmanın yolunu göstereceğim.

Opera'da Chrome Eklentilerini Kullanmak

Opera şuan her ne kadar Chrome'un gölgesinde kalmış olsa da benim gibi milyonlarca kullanıcısı var. Chrome yokken Opera vardı. Bir çok kişi için Opera'nın yeri ayrıdır. Dahili VPN'si, gelişmiş sekme yönetimi, özel fare hareketleri ile benim favori tarayıcımdır. Fakat kimi zaman aradığınız eklentiyi Opera'da bulamayabiliyorsunuz. Bu durumda yapmanız gereken hemen Install Chrome Extensions adlı eklentiyi kurmak. Verdiğim bağlantıdan eklentiyi kurup aktifleştirin. Şimdi Google Web Mağazası'na girip istediğiniz eklentiyi bulun. Opera'ya Ekle butonunu göreceksiniz. Tıklayıp eklentiyi yükleyebilirsiniz. İşte bu kadar basit :)
chrome eklentilerini operada kullanmak

Vivaldi'de Chrome Eklentilerini Kullanmak

Opera'nın kurucusu Jon Von Tetzchner ortakları ile anlaşmazlık yaşayınca tarayıcıyı Çinli bir şirkete devretti ve yeni tarayıcısı Vivaldi'yi kurdu. Vivaldi oldukça yeni bir tarayıcı olmasına rağmen diğer tarayıcılarda olmayan onlarca özelliğe sahip. Vivaldi kullanmayı çok seviyorum. Fakat henüz çok yeni bir tarayıcı olduğu için bazı eksiklikleri var. Örneğin indirme işlemlerini bazen yapmıyor. Bu nedenle henüz sürekli kullanmıyorum.
Siz de bir Vivaldi hayranı iseniz iyi bir haberim var. Vivaldi'de Chrome Eklentilerini kullanmak için hiçbir şey yapmanızı gerek yok. Nasıl mı? Vivaldi Chromium alt yapısı kullandığı için Chrome eklentileri direkt olarak kurulabiliyor. Hemen Chrome Web Mağazası'na girip bir eklentiye tıklayın. Chrome'a ekle butonu sizi yanıltmasın. Tıklayınca eklenti Vivaldi'ye kurulacaktır.

Firefox'ta Chrome Eklentilerini Kullanmak

Chrome'un en büyük rakibi Firefox oldukça fazla eklenti seçeneği sunuyor. Yinede Chrome'da bulunan eklentileri kullanmak isteyenler olabilir. O zaman bir Chrome eklentisi Firefox'ta nasıl kurulur görelim. 
Yapmanız gereken tek şey Firefox'un kendi mağazasında bulunan Chrome Store Foxified eklentisini kurmak. Eklentiyi kurduktan sonra Chrome mağazasına girip bir eklentiyi açalım. Sağ üstte "Add To Firefox"butonunu göreceksiniz. Tıklayıp Chrome eklentisini Firefox'a kurabilirsiniz. Bu eklenti ile aynı zamanda Opera eklentilerini Firefox'a kurabileceğinizi unutmayın.
chrome eklentilerini firefox'ta kullanmak

Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini Yaz

Bildirimler
Bildiriminiz yok.
Kapat