Tik Tok Reklamları Nasıl Engellenir? - Pratik Fikirler
Son bloglar
Bekleniyor...

11 Kasım 2018 Pazar

Tik Tok Reklamları Nasıl Engellenir?

Son günlerin trend uygulaması Tik Tok. Uygulama ile kısa videolar çekilip paylaşılıyor. Yeni nesil her ne kadar severek kullansa da çoğu kişi için oldukça sinir bozucu. Reklamlarını görmekten de hepimize gına geldi. Gelin tik tok reklamları nasıl engellenir görelim.

Android ve iOs'da Tik Tok Reklamlarını Engelleme

Tik tok reklamları hem Facebook gibi sosyal uygulamalarda hem de herhangi bir web sitesinde karşımıza çıkabiliyor. Engellemek ise oldukça kolay. Önce tik tok reklamları Facebook'ta nasıl engellenir göstereyim. Diğer sosyal uygulamalarda da benzer şekilde engelleyebilirsiniz.
Giriyoruz Facebook'a pat diye karşımıza çıkıveriyor tik tok reklamı. (Ben Facebook Lite kullanıyorum. Normal uygulamasında ve web sitesinde de aynı işlemler yapılıyor, fark etmez.) Sakin oluyoruz ve reklamın sağ üst tarafında bulunan üç noktaya tıklıyoruz.
Karşımıza bir kaç seçenek çıkıyor. Bizim tıklamamız gereken seçenek "Reklamları Gizle"

Son olarak da karşımıza aşağıdaki pencere geliyor. Burada "tüm TikTok reklamlarını gizle"ye tıklıyoruz. İşte bu kadar. Artık Facebook'ta karşınıza tik tok reklamı çıkmayacaktır.

Webde Tik Tok Reklamlarını Engelleme

Şimdi de internette sörf yaparken karşınıza çıkan tik tok reklamlarını nasıl engelleyeceğinizi göstereyim. Şuan karşıma tik tok reklamı çıkmadığı için başka bir reklam üzerinden gösteriyorum. Aynı işlemi tik tok için yapabilirsiniz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir reklam çıktı. Gördüğünüz gibi sağ üst tarafında X işareti var. Tıklıyoruz. 
Çıkan pencerede Bu reklamı gösterme seçeneğine tıklıyoruz. Yine karşımıza birkaç seçenek çıkıyor. Bunlardan "Bu reklam ilgimi çekmiyor" veya "Bu reklamı birden çok kez gördüm" seçeneğini seçebilirsiniz. İşte bu kadar. Artık tik tok reklamlarına elveda diyoruz.

Instagram'da Tiktok Videolarını Engelleme

Reklamların dışında Tiktok videoları Instagram'da da sık sık karşımıza çıkıyor. Tiktok içerikli videoları burada da engelleyebilirsiniz. Karşınıza bu tür bir video çıkarsa sağ üstündeki üç noktaya tıklayın ve çıkan seçeneklerde "İlgilenmiyorum"a basın. Birkaç gönderi de bunu yaptıktan sonra artık karşınıza bu türden videolar çıkmayacaktır.

Arkadaşlarınla paylaş

3 yorum

  1. İşte bu çok yararlı olucak youtube içinde varmı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun için henüz bir yöntem bulamadim. Bulursam paylaşacağım :)

      Sil
    2. YouTube Vanced (Android için) kullanabilirsiniz. Tüm reklamları engeller ve arka planda video oynatımını sürdürmeyi sağlar.

      Sil

Bildirimler
Bildiriminiz yok.
Kapat