Otobüs Biletini İnternetten Almak - Pratik Fikirler
Son bloglar
Bekleniyor...

27 Aralık 2018 Perşembe

Otobüs Biletini İnternetten Almak

Özellikle üniversite okurken sık sık otobüs yolculuklarına çıkardım. Hemen her otobüs seferimde son anda bilet alan, otobüs içinde bilet alan ve arada giden yolcular görüyorum. Bu manzaralardan bıktığım için ve bir daha bu tür mağduriyetler yaşamamanız için bugün sizlere, neden internetten bilet almalısınız, internetten nasıl otobüs bileti alınır anlatmak istiyorum.

İnternetten Otobüs Bileti Almak Güvenli mi?


Öncelikle aklınıza takılan en önemli soruyu yanıtlayayım. Evet internetten otobüs bileti almak güvenli. 5 yılda yüzlerce defa internetten otobüs bileti satın aldım ve tek bir defa sorun yaşamadım. Günümüzde internet siteleri ve uygulamalar 3d secure kullandığı için kredi kartı veya banka kartınızla gönül rahatlığıyla otobüs bileti alabilirsiniz.

Online Bilet Almanın Avantajları Nelerdir?

Online otobüs bileti almanın birçok avantajı var. Bu faydaların farkına varınca neden şimdiye kadar kendimi yormuşum diye üzüleceksiniz.

Zamandan Tasarruf Edersiniz

Öncelikle en önemli avantajı zamandan kazanıyor olmanız. Düşünsenize bir bilet almak için kalkıp terminale yada yazıhaneye kadar gitmeniz gerekmiyor. Oturduğunuz yerden birkaç dakika içerisinde biletinizi alabiliyorsunuz.

En Hızlı Seferi En Ucuza Alırsınız

Gideceğiniz yere en hızlı götüren firmayı veya en ucuz otobüs biletini bulmak daha kolay. Bütün yazıhaneleri tek tek dolaşıp fiyat ve yolculuk süresi öğrenmek oldukça yorucu olur. Halbuki otobüs bileti satan siteler seçtiğiniz noktalar arasında sefer yapan bütün firmaların seyahat sürelerini, fiyalarını, otobüs özelliklerini vs. saniyeler içerisinde gösteriyor. Yani internetten almak demek en hızlı yolculuğu en ucuza almak demek.

Koltuğunu Seçme Hakkına Sahipsin

Oturacağınız koltuğu siz seçebiliyorsunuz! Muhteşem değil mi? Terminalden bilet almaya gittiğiniz zaman rastgele bir koltuk veriliyor. Halbuki internetten alınca oturma planı karşınıza çıkıyor. Böylece istediğiniz koltuğu seçme imkanına sahip oluyorsunuz. Özellikle 2+1 otobüs yolculuklarına çıkarken tekli koltuğu siz kapmış oluyorsunuz. 5 yılda neredeyse hiç çiftli koltuğa oturmadım desem :) Hatta yolculuk boyunca güneşin en çok hangi taraftan vuracağı bilgisini de veriyor birçok site. Oturacağınız koltuğu seçerken bunu da dikkate alabilirsiniz. Saatler süren yolculuk boyunca güneşin altında yanmaya gerek yok.

Biletini Kolayca İptal Edebilirsin

Bir keresinde mecburen bir firmanın yazıhanesinden otobüs bileti almam gerekti. Daha sonra işim iptal olunca otobüs biletini iptal etmek için yazıhaneye gittim. Yazıhanede çalışan görevli ücret iadesi yapamayacağını ancak açık bilet oluşturabileceğini söyledi. O açık bileti de sadece o yazıhanede kullanabiliyorum. Halbuki internetten otobüs bileti aldığınız zaman isterseniz para iadesi alabiliyorsunuz isterseniz de açık bilet oluşturuyorsunuz. Daha sonra o biletle istediğiniz firmadan tekrar bilet alabiliyorsunuz. Fakat unutmayın! Bilet iptalini belli bir saate kadar yapmanız gerekiyor. Örneğin benim yolculuk yaptığım bir firmada sefer saatine 12 saatten az kaldıysa iptal yapılmıyordu. Diğer firmalarda kaç saate öncesine kadar iptal yaptırılıyor bilemiyorum.

Tasarruf Edersin

Ufakta olsa internetten bilet alınca tasarruf yapıyorsunuz. Kullandığım site Hopi adlı uygulama ile anlaşmalı. Uygulama sayesinde bilet aldıkça ufak bir miktar ücret alıyorum. En son 75 lira değerinde otobüs bileti almıştım. Karşılığında Hopi'den 4 liraya yakın parac kazandım. Bu paraları daha sonraki bilet alımlarında kullanabilirim. Küçük bir rakam fakat sık sık yolculuğa çıkıyorsanız tasarruf etmiş olursunuz.

İnternetten Otobüs Bileti Nasıl Alınır?

Şimdi gelelim internetten nasıl otobüs bileti alacağınıza. İnternetten bilet alma işlemini ister bilgisayarınızdan isterseniz de akıllı telefonunuzdan yapabilirsiniz. Bilet almak için seyehat edeceğiniz otobüs firmasının internet sitesini kullanabilirsiniz. Fakat bu durumda yukarıda bahsettiğim hızlı ve ucuz bilet bulma avantajını kaçırabileceğinizi unutmayın. Seçtiğiniz noktalar arasındaki bütün firmaların seferlerini gösteren siteleri kullanmak daha mantıklı olacaktır. Unutmadan, bazı firmalar sadece kendi sitelerinden satış yapabiliyor. Örneğin Kamik Koç firmasının biletleri sadece kendi sitesinden alınabiliyordu. Aklınızda bulunsun.
İnternetten otobüs bileti almak için kullanabileceğiniz onlarca site ve uygulama var. Ben sizlere şahsen kullanıp memnun kaldığım 3 sitenin adını vereyim: biletall.com, obilet.com ve neredennereye.com Ben uzun zamandır bütün otobüs biletlerimi biletall.com sitesinden alıyorum. Bu nedenle nasıl bilet alınacağını da bu siteden görsellerle göstereceğim.

En Uygun Otobüs Yolculuğunu Bulma

İlk öncelikle otobüs bileti alacağımız siteye giriş yapıyoruz. Karşımıza aşağıdaki ekran çıkıyor. Bu ekranda nereden nereye gideceğinizi ve sefer tarihini seçiyoruz. Otobüs bileti bula tıklayınca bu noktalar arasındaki bütün seferler karşınıza çıkıyor.

Koltuk Seçimi

Çıkan seferler arasında bize en uygun olanı buluyoruz ve yanındaki fiyata tıklıyoruz. Hemen yanında otobüs koltuk seçimi çıkıyor. Buradan önce cinsiyetinizi seçiyorsunuz, daha sonra da koltuğunuzu. İnternetten bilet almanın en iyi yanı bu işte.

Online Ödeme Yapma

Devam ete tıklayınca alacağımız biletle ilgili bilgiler veriyor. Burada ödeme ekranına tıklıyoruz. Karşımıza kişisel bilgilerimizi ve kart bilgilerimizi gireceğimiz ekran geliyor. Buraları da doldurarak ödeme yap diyoruz ve internetten otobüs biletimizi almış oluyoruz. Kredi kartı şart değil, bankamatik kartı ile de ödeme yapılabiliyor.

Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Ne Yapmak Gerekiyor?

Otobüs biletini aldıktan sonra aldığınız biletin bilgileri mail ve sms yoluyla size iletiliyor. Şimdi yapmanız gereken tek şey yolculuk gününü beklemek. Yolculuk günü terminale gidince bilet satın aldığınız firmaya gidip biletinizi yazdırabilirsiniz. Genelde son yarım saat kale biletinizi veriyorlar. Eğer almazsanız da otobüse getiriyorlar zaten.
İşte internetten otobüs bileti almak bu kadar kolay. Aklınıza takılan her hangi bir şey varsa yorum kısmından sorabilirsiniz.

Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini Yaz

Bildirimler
Bildiriminiz yok.
Kapat