Airbnb Deneyimim ve 130 TL İndirim Kuponu - Pratik Fikirler
Son bloglar
Bekleniyor...

29 Aralık 2018 Cumartesi

Airbnb Deneyimim ve 130 TL İndirim Kuponu

Bir süre önce şehir dışına yapacağım bir seyahat için Airbnb kullandım. Bu yazımda ilk Airbnb tecrübemi, bilmeniz gerekenleri ve 130 lira değerindeki indirim kodunu bulabilirsiniz.

Airbnb Nedir?


Airbnb ev sahiplerinin evlerinin bir kısmını yada tamamını kiraya verdiği bir sistemdir. Sitede arama yapınca evin tamamını veya evinin bir odasını kiraya veren birçok insan bulabilirsiniz. Günümüzün en popüler seyahat ve ev kiralama uygulamasıdır. Dünyanın herhangi bir köşesinde kolayca ev bulabilirsiniz. Uygulama sayesinde bir otelden daha konforlu yerde daha uygun fiyatlara kalabilirsiniz.

Neden Airbnb

  • Airbnb'de otel odalarından daha güzel evleri daha uygun fiyata bulma fırsatınız vardır.
  • Tatil sezonlarında otel odası bulmak zor olabilir ama Airbnb sayesinde mutlaka kalacak bir yer bulabilirsiniz.
  • Yurt dışına çıkan insanlar uygun fiyatlara binlerce yıllık tarihi mekanlarda uygun fiyatlara kalabiliyor. 
  • Bir oda tutarsanız bir çok farklı insanla tanışabilirsiniz. Ev sahibinizden geziniz için birçok tavsiye alabilirsiniz.
  • Bulduğunuz evler hakkında gerçek kullanıcı yorumlarına ulaşabiliyorsunuz. Böylece en güvenilir yeri kolayca bulabilirsiniz.
  • İndirim kuponları sayesinde çok ucuza çok güzel mekanlarda konaklama fırsatınız olur (biraz aşağıda kupon yer alıyor)

Airbnb Güvenilir mi?

Güvenlik her şeydir tabii ki. Airbnb'yi duyan birçok kişi kullanmadan önce güvenilir olup olmadığını bilmek istiyor. Ben Airbnb sisteminin son derece güvenilir olduğunu söyleyebilirim. Çünkü bir ev kiralamadan önce daha önce evi tutan kişilerin yorumlarını görebiliyorsunuz. Ev sahipleri puanlarını yüksek tutmak için misafirleri için her şeyin en iyisini yapmaya özen gösteriyorlar. Çünkü alacakları tek bir olumsuz yorum bile onlarca müşteri kaybetmelerine neden olur. 
Bunun yanında sanırsam ev sahipleri, evlerini kiralamak için bazı kurumlara kayıt yaptırıyorlar. Çünkü kaldığım evin sahibi, girişimizi yapmak için kimlik numaramızı istemişti. Bu durum bütün evler için geçerli mi bilmiyorum.

Airbnb'den Nasıl Ev Kiralanır?

Siteye veya uygulamaya girdiğiniz zaman karşınıza arama kısmı çıkacaktır. Bu kısma seyahat edeceğiniz şehrin ismini girin. Daha sonra giriş ve çıkış tarihleri ile beraber kaç kişi kalacağınızı seçiyorsunuz.
Arama yaptığınız zaman karşınıza birçok kiralık ev çıkacaktır. Sol panelde aramanızı özelleştirebilirsiniz. Sadece bir oda mı kiralamak istiyorsunuz yoksa evin tamamını mı? Yada bir otel odası mı? Bunun yanında fiyat aralığını, ev imkanlarını vs. birçok seçenek çıkıyor. Eğer sosyalleşmek için seyahate çıkıyorsanız bir oda kiralayıp başka insanlarla tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz. Ben kafa dinleyeceğim diyorsanız da tüm evi veya bir otel odasını kiralayabilirsiniz.
Çıkan arama sonuçlarını gezip evlerin fotoğraflarına, olanaklarına vs. bakıp bir ev beğenebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken evde daha önce kalanların yorumları. Eğer ev kiralayacağınız kişi süper ev sahibi unvanına sahipse ise gönül rahatlığıyla evi kıralayabilirsiniz.
Kiralamadan önce evin bütün kurallarını ve olanaklarını okuyun. Daha sonra ev sahibiyle iletişime geçip aklınıza takılan soruları mutlaka sorun. Son olarak da evi kiralayabilirsiniz.

Airbnb'de Rezervasyonumu İptal Edebilir miyim?

Kişilerin aklına takılan bir diğer soru seyahate çıkmaktan vazgeçmeleri durumunda rezervasyonlarını iptal edip edemeyecekleri. Evet rezervasyonu iptal etme hakkına sahipsiniz. Eğer 24 saatten önce iptal işlemi yaparsanız bütün paranızı geri alabiliyorsunuz. Fakat 24 saatten daha kısa bir süre kaldıysa ilk gece ücreti kesilir. Ayrıntılı bilgi için Airbnb'nin hazırladığı iptal politikası sayfasına bakmanızda fayda var.

Airbnb İndirim Kuponu

İlk defa Airbnb kullanacaksanız size güzel bir haberim var. Aşağıda verdiğim bağlantıyı kullanıp Airbnb'ye üye olursanız tam 130 lira değerinde indirim kazanıyorsunuz.
Verdiğim bağlantıya tıklayıp üye olursanız hesabınıza 130 lira tanımlanıyor. İlk yapacağınız 250 TL ve üzerindeki ev kiralama işleminde bu kodu kullanabiliyorsunuz. Yani 250 liralık bir konaklamayı sadece 120 liraya yapabilirsiniz.

Benim Airbnb Deneyimim

Yazının başında belirttiğim gibi ben de bir süre önce Airbnb'yi kullanarak bir ev tuttum. Merak edenler için deneyimlerimi paylaşayım.

Ben Türkiye içinde başka bir şehre seyahat etmiştim. Gitmeden önce bütün evleri inceleyip çok güzel bir tane buldum. Benden önce otuzdan kişiden fazla insan kalmıştı ve hepsi tam puan vermişti. Ayrıca ev sahibi süper ev sahibiydi. Ev sahibiyle iletişime geçip geleceğim tarihi söyledim ve rezervasyonumu yaptım. Yolculuğa çıkmadan önceki gün tekrar ev sahibiyle iletişime geçip geldiğim zaman evi nasıl bulacağımı sordum. Yol tarifini verdi Whatsapp üzerinden konum gönderdi. Ev şehir merkezine 20 dakika yürüme mesafesindeydi.
İndiğim gün hava çok güzeldi, taksiye para vermek istemediğim için yürüyerek eve ulaştım. Ev sahibim anahtarı evin içine bırakmıştı. Kimseyle yüz yüze muhatap olmadan eve yerleştim yani.
Kaldığım ev fotoğraftakilerden de güzeldi diyebilirim. Portakal ağaçları içinde bir oda ve bir banyodan oluşan bir evdi. Evde bütün ihtiyaçlarımı karşılayacak eşyalar mevcuttu. Temiz çarşaflar, havlular, şampuanlar, saç kurutma makinesi gibi. Bunun yanında çay, tuz, şeker, yağ gibi temel mutfak malzemeleri de bulunuyordu. Yani evde kahvaltı veya makarna gibi bir akşam yemeği hazırlamak için bütün imkanlar vardı.
Evden çıkarken evi bulduğum gibi bırakmaya özen gösterdim. İnsanları yormaya hakkımız yok. Tuttuğunuz evden çıkarken çöp ve bulaşık bırakmamak lazım tabii ki. 
Airbnb hakkında aklınıza takılan herhangi bir şey olursa yorum kısmından sorabilirsiniz.

Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini Yaz

Bildirimler
Bildiriminiz yok.
Kapat