Geçici E-posta Nedir, Nasıl Kullanılır? - Pratik Fikirler
Son bloglar
Bekleniyor...

1 Ocak 2019 Salı

Geçici E-posta Nedir, Nasıl Kullanılır?

Bazen bir siteye yada uygulama kayıt olurken mail adresi vermek konusunda içimiz rahat etmiyor olabilir. Kayıt olmanız gerekiyordur ama ne kadar güvenilir olduğundan emin değilsinizdir. Aynı zamanda modern insanın en büyük problemlerinden biri olan spam mailler ile boğuşmak zorunda kalabilirsiniz. İşte bu noktada geçiçi e-posta yada tek kullanımlık mail dediğimiz servisler yardımımıza koşuyor.

10 Minute Mail Nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi bu servisler bize on dakikalığına kullanabileceğimiz bir e-posta adresi veriyor. Bu mailler ile istediğiniz yere kayıt olabiliyorsunuz. Kendi mail adresinizi kullanmamış oluyorsunuz. Mesela bazı forum siteleri görsellerini sadece kayıtlı üyelere açıyor. Sadece bir konuya bakmak için hesap oluşturmak istemeyebilirsiniz. Bir hesap oluşturduktan sonra sürekli mail gelecek vs. Bu durumda bizlere geçici mail adresi veren servisleri kullanabiliriz.

10 Minute Mail Nasıl Kullanılır?

10 dakikalık mail kullanımı oldukça kolaydır. Bugün bu hizmeti veren onlarca site var. Google'da 10 minute mail olarak arama yapıp herhangi birine erişebilirsiniz. Örneğin ben aratıp karşıma ilk çıkan 10minutemail.com sitesine giriyorum.

Siteye girince direk size bir e-posta adresi veriyor. Bu e-posta ile kaydınızı yapınca kısa bir süre sonra kayıt yaptığınız yerden aktivasyon (onay) maili gelecektir. Tıklayıp onayı gerçekleştirince kayıt olduğunuz yeri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini Yaz

Bildirimler
Bildiriminiz yok.
Kapat